Najnovšie články
Pohánka je v Európe známa už viac ako 200 rokov, ale u nás došlo k jej renesancii až v deväťdesiatych rokoch. Dovtedy ju poznali predovšetkým turisti, ktorí cestovali do bývalého Sovietskeho zväzu, kde sa objavovala na jedálnom lístku dosť často.<…
Fermentovaná sójová pasta miso je nevyhnutnosťou v japonskej kuchyni. Ponúka mnoho nutričných aj chuťových benefitov.
…- Bylinky
- 05.04.2022
- 557
Ivan čaj je už od pradávna unikátnym nástrojom prírody, ktorý umožňuje zacelenie celého tela i jemnohmotných tiel.
…- Zdravé potraviny
- 29.03.2022
- 291
Je vhodnou prevenciou cukrovky a môže pomáhať aj v boji proti obezite. V minulosti pritom vedci zistili, že kurkuma obsahuje látky účinkujúce ako prevencia rakoviny a ochorenia srdca a ciev.
…- Prírodná medicína
- 22.03.2022
- 426
Jedným z najcennejších darov „prírodnej lekárne“ je rastlina Vilcacora, inak známa aj ako Uňa de Gato, Mačací pazúr či botanicky správne Uncaria tomentosa. Táto rastlina vďaka svojím zdravotným benefitom je označovaná aj ako posvätná rastlina Inko…
- Zdravé potraviny
- 15.03.2022
- 389
Účinnosť zelených potravín sa často podceňuje. Možno v domnení, že sú to potraviny a nie liečivky. A to je mylná predstava.
…- Bylinky
- 05.03.2022
- 494
Žihľava je asi najviac známa ako tá bylina, ktorá pŕhli a bolí, mnohí ju tiež poznajú ako liečivú bylinu vhodnú na čaj a tí odvážnejší žihľavu poznajú ako byli…