Najnovšie články

Medzi pomerne dobre preskúmanú rastlinu využívanú stáročia v tradičnej liečbe patrí Horká tekvička. Historicky sú známe liečivé účinky pri z…

Čítať viac

Pohánka je v Európe známa už viac ako 200 rokov, ale u nás došlo k jej renesancii až v deväťdesiatych rokoch. Dovtedy ju poznali predovšetkým turisti, ktorí cestovali do bývalého Sovietskeho zväzu, kde sa objavovala na jedálnom lístku dosť často.<…

Čítať viac

Fermentovaná sójová pasta miso je nevyhnutnosťou v japonskej kuchyni. Ponúka mnoho nutričných aj chuťových benefitov.

Čítať viac

Ivan čaj je už od pradávna unikátnym nástrojom prírody, ktorý umožňuje zacelenie celého tela i jemnohmotných tiel.

Čítať viac

Je vhodnou prevenciou cukrovky a môže pomáhať aj v boji proti obezite. V minulosti pritom vedci zistili, že kurkuma obsahuje látky účinkujúce ako prevencia rakoviny a ochorenia srdca a ciev.

Čítať viac

Jedným z najcennejších darov „prírodnej lekárne“ je rastlina Vilcacora, inak známa aj ako Uňa de Gato, Mačací pazúr či botanicky správne Uncaria tomentosa. Táto rastlina vďaka svojím zdravotným benefitom je označovaná aj ako posvätná rastlina Inko…

Čítať viac