Najnovšie články

Amarant pochádza z Južnej Ameriky. Bol základnou potravinou Inkov a Aztékov (nazývali ho „svätým zrnom“) a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. U nás je amarant známy pod názvom láskavec a pestuje sa ako okrasná rastlina. Patrí medzi pseudoob…

Čítať viac

Semena v stave pokoja sú suché a tvrdé. V takomto stave môžu zotrvať roky, ba aj storočia. Aby semená vyklíčili, musia sa dostať do vhodných podmienok, ktoré ich prebudia k životu. Klíčenie je veľmi jednoduché.

Čítať viac

Ambrósia je jedna z najcelistvejších potravín sveta, pretože obsahuje všetky živiny, ktoré človek potrebuje k životu. Pravdepodobne aj z toho dôvodu bola označovaná ako pokrm Bohov, ktorý uchováva nesmrteľnosť, silu, večnú mladosť a zdravie. Včelí…

Čítať viac

Určite ste už počuli o CBD a možno sa k Vám dostali informácie aj o CBG. S najväčšou pravdepodobnosťou to boli samé chvály a preto ste možno trocha skeptickí a neviete ako veľmi môžete ich účinkom veriť.

Čítať viac

Existuje veľké množstvo probiotík, ale aby boli účinné, je dôležité aby prežili cestu do čriev. Nezáleží len na tom, či dávka probiotík obsahuje 10, 30 alebo 50 miliárd baktérii, rozhodujúca je ich miera prežitia v žalúdku.

Čítať viac

Pestrec mariánsky je stredomorská liečivá bylina, ktorá vyzerá ako bodliak. Pestrec je však veľmi účinnou bylinkou pre ľudí, ktorý majú problémy s pečeňou, dýchacími ťažkosťami a trávením. 

Čítať viac

Ashwagandha (ašvaganda) – indický ženšen – je jednou z najdôležitejších aj najsilnejších bylín používaných v Ayurvéde. Samotné pomenovanie bylinky pochádza zo Sanskritu a znamená “vôňa koňa”. 

Čítať viac