Zdravé potraviny

Amarant pochádza z Južnej Ameriky. Bol základnou potravinou Inkov a Aztékov (nazývali ho „svätým zrnom“) a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. U nás je amarant známy pod názvom láskavec a pestuje sa ako okrasná rastlina. Patrí medzi pseudoob…

Čítať viac

Ashwagandha (ašvaganda) – indický ženšen – je jednou z najdôležitejších aj najsilnejších bylín používaných v Ayurvéde. Samotné pomenovanie bylinky pochádza zo Sanskritu a znamená “vôňa koňa”. 

Čítať viac

Bobule Goji malé, žiarivo červené, účinkami a prospešnými vlastnosťami nabité, pozoruhodné plody, boli už po stáročia oceňované v tradičnej čínskej medicíne a aj dnes sú oceňované, pre svoje prospešné vlastnosti na celkové zdravie.

Čítať viac

Je vhodnou prevenciou cukrovky a môže pomáhať aj v boji proti obezite. V minulosti pritom vedci zistili, že kurkuma obsahuje látky účinkujúce ako prevencia rakoviny a ochorenia srdca a ciev.

Čítať viac

Mak bol v starovekom Grécku považovaný za liek na mnohé choroby, uctievaný pre svoju schopnosť priaznivo pôsobiť na mozog. Dokonca starovekí liečitelia z maku pripravovali uvoľňujúci nápoj, ktorý zmierňoval únavu, chorým deťom podávali makové mlie…

Čítať viac

Aký je rozdiel v metabolizme MCT voči iným tukom? Vedeli ste, že vďaka MCT môžete spustiť spaľovanie tukov až 6-krát efektívnejšie?

Čítať viac

Fermentovaná sójová pasta miso je nevyhnutnosťou v japonskej kuchyni. Ponúka mnoho nutričných aj chuťových benefitov.

Čítať viac