Zdravé potraviny

Amarant pochádza z Južnej Ameriky. Bol základnou potravinou Inkov a Aztékov (nazývali ho „svätým zrnom“) a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. U nás je amarant známy pod názvom láskavec a pestuje sa ako okrasná rastlina. Patrí medzi pseudoob…

Čítať viac

Ashwagandha (ašvaganda) – indický ženšen – je jednou z najdôležitejších aj najsilnejších bylín používaných v Ayurvéde. Samotné pomenovanie bylinky pochádza zo Sanskritu a znamená “vôňa koňa”. 

Čítať viac

Aký je rozdiel v metabolizme MCT voči iným tukom? Vedeli ste, že vďaka MCT môžete spustiť spaľovanie tukov až 6-krát efektívnejšie?

Čítať viac

Semena v stave pokoja sú suché a tvrdé. V takomto stave môžu zotrvať roky, ba aj storočia. Aby semená vyklíčili, musia sa dostať do vhodných podmienok, ktoré ich prebudia k životu. Klíčenie je veľmi jednoduché.

Čítať viac

Pre svoje správne fungovanie potrebuje náš organizmus prísun primeraného množstva tukov. Nie je však tuk ako tuk. Pre naše telo je prijateľnou alternatívou ich prísun vo forme za studena lisovaných olejov.

Čítať viac

Quinoa čiže Mrlík čílsky patrí medzi najstaršie plodiny na svete. Mrlík čílsky je približne 5 000 rokov stará rastlina, dokonca inkovia ju nazývali "Chisya mam…

Čítať viac

Hokkaido je jedna z najprospešnejších zelenín pestovaných ekologickým spôsobom na Slovensku. Posilňuje celý organizmus, hlavne slezinu, pankreas, žalúdok a srdce.

Čítať viac