Popis
Zelená šošovica je veľmi podobná šošovici hnedej. Po uvarení je hnedo-zelená a chuťou ako nelúpaná červená šošovica.
Šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo z nej zmixujte hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém môžete ochutiť cesnakom a čili, exotickú verziu môžete docieliť pridaním kokosového mlieka a kurkumy. S uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo iné hutné jedlo v hrnci ... Využití je množstvo
Príprava: šošovicu namočte na 2-5 hod., prepláchnite a varte do mäkka
Zloženie: šošovica zelená
Skladovanie: v suchu a chráňte pred pred teplom
Krajina pôvodu: Kanada
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1596/378 |
Tuky [g] | 1,3 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 57 |
z toho cukry [g] | 1,3 |
Vláknina [g] | 11 |
Bielkoviny [g] | 24 |
Soľ [g] | 0,01 |