Popis
Kuskus je vhodný na prípravu chutného a plnohodnotného zdravého jedla. Dá sa pripraviť na slano a aj na sladko. Vynikajúco chutí teplý aj za studena. Ryžový kuskus je prirodzene bezlepkový, vhodný aj pre celiatikov.
Ľahko stráviteľný kuskus je nutrične dokonale vyvážený. Vynikajúco zasýti a dodá organizmu potrebnú vitalitu a energiu. Ponúka dôležité antioxidanty. Obsahuje vitamín B1, B3, B6, K, E, luteín, kyselinu listovú a pantoténovú. Je bohatým zdrojom vlákniny a vzácnych minerálov. Obsahuje železo, vápnik, horčík, fosfor, selén, meď, draslík, sodík, zinok, mangán, omega-3 a omega-6 kyseliny. Podporuje metabolizmus a trávenie.
Samotný kuskus nemá osobitú chuť. Hravo však prijíma chuť pridaných surovín. V priebehu pár minút môže byť na stole výdatný pokrm. Kuskus je chutnou alternatívou k cestovinám, ryži a zemiakom.
Príprava: kuskus zalejte vriacou vodou v pomere 1 diel kuskusu ku 2 dielom vody (približne pol centimetra nad kuskus), prikryte pokrievkou a počkajte približne 5 minút, kým vsiakne voda do cestoviny, takto pripravený kuskus premiešajte vidličkou, aby sa jeho zrniečka od seba oddelili.
Zloženie: tepelné spracovaná BIO ryžová krupica
Skladovanie: v suchu a v chlade
Krajina pôvodu: Taliansko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1559/367 |
Tuky [g] | 1,10 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,4 |
Sacharidy [g] | 80 |
z toho cukry [g] | 0,9 |
Bielkoviny [g] | 8,80 |
Soľ [g] | 0 |