Popis
Ako čisto prírodné sladidlo, získané zahustením miazgy cukrového javora, je javorový sirup (spolu s medom a melasou) vynikajúcim pomocníkom pri nahrádzaní rafinovaného bieleho cukru. Javorový sirup sa známkuje podľa farby, a tým aj chuti.
Čím svetlejšia farba, tým jemnejšia menej intenzívna vôňa a chuť, a tým drahší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je veľmi svetlý jemný a luxusný sirup, vhodný ako darček. Grade B (Canada No. 2 Medium) je svetlý javorový sirup, menej intenzívnej javorovej chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je najobľúbenejší medzi Európanmi a má príjemnú javorovú chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pre gastronómiu a výrobu potravín.
Grade C je vhodný stolovými použitie aj na varenie. Hodí sa na dochutenie už hotových pokrmov: na palacinky, lievance, na biely jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháre. Javorovým sirupom môžete pri varení a pečení nahradiť biely cukor v pomere 3 diely sirupu za 4 diely cukru.
Zloženie: 100% zahustená miazga z javora cukrového
Skladovanie: Po otvorení skladujte v chladničke (1 – 6 °C).
Krajina pôvodu: Kanada
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1496 / 358 |
Tuky [g] | 0 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 88 |
z toho cukry [g] | 77 |
Bielkoviny [g] | 0 |
Soľ [g] | 0,01 |