Popis
Ghí od BioNebio sa vyrába z masla z českého mlieka a má typickú príjemnú chuť a vôňu. Topené maslo (ghí) sa tradične používa nielen v Indii, ale aj v Európe. Jeho veľkou výhodou je o veľa dlhšia trvanlivosť oproti maslu a naši predkovia tak riešili prebytky mlieka. Topené maslo má oproti klasickému maslu vyššiu teplotu prepaľovaniu (cca 250 ° C, vyššie ako masť) a je tak vhodné aj na vyprážanie.
Vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z masla vyparuje voda a na povrchu sa usadzujú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú. Vďaka tomu obsahuje ghí iba stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín a je obvykle dobre znášané ľuďmi, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.
Používa sa na pečenie, varenie a vyprážanie, alebo len tak samotné – ako nátierka na pečivo.
Benefity Ghee:
- Ghee je bohaté na mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom (MCT), ktoré sa podobne ako uhľohydráty absorbujú priamo do pečene a metabolizujú do podoby energie.
- Zdroj konjugovanej kyseliny linolovej (CLA) - mastná kyselina, ktorú poznáme napr. v spojitosti s úbytkom hmotnosti.
- Koncentrovaný zdroj vitamínov rozpustných v tukoch, vrátane vitamínov A, D, E a K2
- Ghee obsahuje kyselinu maslovú (butyrát), esenciálnu mastnú kyselinu s krátkymi reťazcami.
Zloženie: bezvodný mliečny tuk z BIO mlieka
Skladovanie: v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 5-20°C, nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Upozornenie: Obsahuje stopy mlieka!
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 3678/895 |
Tuky [g] | 99,4 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 58,6 |
Sacharidy [g] | < 0,5 |
z toho cukry [g] | < 0,3 |
Bielkoviny [g] | < 0,5 |
Soľ [g] | 0,03 |