Popis
Ghee je maslový tuk (topené maslo, prepustené maslo, vyčistené maslo), ktorý vzniká veľmi pomalým a šetrným topením masla, až pokým sa neodparí voda a neoddelí laktóza a kazeín.
Ďalší z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod zápalnosti, ktorý sa pohybuje okolo 240 ° C. Tejto schopnosti je dosiahnuté práve vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi. Pri pečení alebo smažení tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti a k ich škodlivému uvoľňovania do potravín.
Maslo Ghee od BioMedical je vyrábané v malých sériách so zameraním na prvotriednu kvalitu a poctivosť.
Používa sa na pečenie, varenie a vyprážanie, alebo len tak samotné – ako nátierka na pečivo.
Benefity Ghee:
- Ghee je bohaté na mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom (MCT), ktoré sa podobne ako uhľohydráty absorbujú priamo do pečene a metabolizujú do podoby energie.
- Zdroj konjugovanej kyseliny linolovej (CLA) - mastná kyselina, ktorú poznáme napr. v spojitosti s úbytkom hmotnosti.
- Koncentrovaný zdroj vitamínov rozpustných v tukoch, vrátane vitamínov A, D, E a K2
- Ghee obsahuje kyselinu maslovú (butyrát), esenciálnu mastnú kyselinu s krátkymi reťazcami.
Zloženie: maslový tuk 99,3%
Skladovanie: v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 5-20°C, nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Upozornenie: Zmena konzistencie pri vyšších teplotách, nie je závadou výrobku. Výrobok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Je potrebné si uvedomiť, že stupeň intolerancie laktózy je u každého individuálny a preto je pred konzumáciou Ghee vhodná konzultácia s Vašim lekárom.
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 3700/883 |
Tuky [g] | 99,9 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 67,4 |
Sacharidy [g] | 0 |
z toho cukry [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 0 |
Soľ [g] | 0 |