Popis
Kakaová hmota sa získava z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Výroba kakaovej hmoty prebieha za nízkych teplôt a tým si hmota uchováva nielen skvelé chuťové vlastnosti, ale aj významné nutričné prvky vrátane aktívnych enzýmov.
Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek, müsli, jogurtov, na pečenie i do varenia.
Zloženie: 100% BIO kakaová hmota z bôbov Criollo vo forme kúskov
Skladovanie: v suchu, v dobre uzravetom obale a chráňte pred priamym slnkom
Krajina pôvodu: Peru
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2600/622 |
Tuky [g] | 56 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 36 |
Sacharidy [g] | 10 |
z toho cukry [g] | < 0,7 |
Vláknina [g] | 15 |
Bielkoviny [g] | 14 |
Soľ [g] | 0,15 |