Kakaový prášok Bio so zníženým obsahom tuku - 150 g
- Značka: Bio Nebio
- Dostupnosť: Skladom
Popis
Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vznikú typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie umocní chuť a vôňu kakaa. Upražené bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla. Potom sú rozomleté na jemný prášok.
Kakaové bôby sa po zbere na mieste fermentujú, drvia a po čiastočnom odstránení kakaového masla melú na jemný prášok.
Kakaový prášok pochádza od združenia drobných pestovateľov kakaa Satipo a Naranjillo v Peru. Kakao juhoamerickej odrody Criollo z tejto oblasti je známe svojou ušľachtiľou vôňou a typickou výraznou chuťou.
Zloženie: 100% nealkalizovaný kakaový prášok z pražených, odtučnených kakaových bôbov z ekologicky kontrolovaného poľnohospodárstva
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Minerálne látky v 100g výrobku:
Vápnik: 131 mg
Železo: 30 mg
Horčík: 600 mg
Draslík: 2264 mg
Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1409/339 |
Tuky [g] | 11 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 6,9 |
Sacharidy [g] | 15 |
z toho cukry [g] | 0,3 |
Vláknina [g] | 35 |
Bielkoviny [g] | 28 |
Soľ [g] | 0,05 |
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.