Popis
Drobnozrnná lúpaná jemná šošovica polená. Tým, že je šošovica už lúpaná a polená jej príprava je veľmi rýchla a nie je potrebnú ju do predu namáčať. Je vhodná aj ako zahusťovadlo, pomazánka príloha či prívarok.
Nie je vhodná na nakličovanie.
Využitie:
- Polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky alebo z nej zmixujte hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody, krém môžete ochutiť cesnakom a čili, exotickú verziu môžete docieliť pridaním kokosového mlieka a kurkumy
- Kaša - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením
- Nátierka - rozmixovaná šošovica a pšeno dohromady skvele fungujú ako chutná nátierka
- Zahusťovanie - s uvarenou šošovicou zahustíte guláš alebo iné hutné, zeleninové jedlo v hrnci
- Rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte zo šošovice výborné a jednoduché jedlo
- Na sladko - šošovicu rozmixujete so smotanou a banánom, obľúbený pokrm predovšetkým u detí
- Šalát - vychladnutá uvarená šošovica sa môže pridať aj do studeného šalátu, dobre sa hodí napríklad k brokolici
- Ryžové placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, čili, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou (alebo inou múkou podľa preferencie), vytvorte placky a usmažte na panvici
Zloženie: 100% šošovica červená polená (1. trieda kvality)
Skladovanie: na suchom mieste
Upozornenie: môže obsahovať stopy lepku
Krajina pôvodu: Turecko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1325/312 |
Tuky [g] | 1,3 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 51 |
z toho cukry [g] | 2,4 |
Vláknina [g] | 3,9 |
Bielkoviny [g] | 24 |
Soľ [g] | 0,1 |