Popis
Miso jačmenné Yamaki je fermentovaná pasta zo sójových bôbov a jačmeňa.
Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.
Slovo miso znamená doslovne „prameň chuti“. MI znamená „chuť“ alebo „korenie“, So znamená „prameň“. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov, dodáva esenciálne oleje, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení.
Japonská rodina Yamaki má veľmi dlhú tradíciu výroby miso pasty a na rozdiel od ostatných miso pást je toto niekoľkonásobne dlhšie kvasené a teda bohatšie na vitálne baktérie a enzýmy.
Príprava: rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom. Preto pridávajte vždy na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu stáť.
Zloženie: BIO sójové bôby, BIO jačmeň, voda, morská soľ, fermentačné činidlo koji kvas (Aspergillus oryzae).
Skladovanie: v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením, po otvorení v chladničke.
Krajina pôvodu: Japonsko
Miso – jedna z najdelikátnejších a všestranných potravín na svete
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Jačmeň | |
Sója | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 598/142 |
Tuky [g] | 4,7 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,6 |
Sacharidy [g] | 9,1 |
z toho cukry [g] | 4,8 |
Vláknina [g] | 6,7 |
Bielkoviny [g] | 12,7 |
Soľ [g] | 10,3 |