Popis
Miso MUGI - pasta jačmenná - 400g
Fermentovaná pasta zo sójových bôbov a jačmeňa.
Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.
Slovo miso znamená doslovne „prameň chuti“. MI znamená „chuť“ alebo „korenie“, So znamená „prameň“. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov, dodáva esenciálne oleje, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení.
Spoločnosť Muso bolo založená pred 30 rokmi podľa princípov makrobiotikz, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využívaní tradičných výrobných procesov. Suroviny použité na výrobu produktov NIE sú geneticky modifikované.
Príprava: rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom. Preto pridávajte vždy na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu stáť.
Zloženie: sójové bôby 58 %, jačmeň 29 %, morská soľ, voda, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Skladovanie: v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením, po otvorení v chladničke.
Krajina pôvodu: Japonsko
Miso – jedna z najdelikátnejších a všestranných potravín na svete
Článok o Miso paste a jej účinkoch
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Jačmeň | |
Sója | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 691/165 |
Tuky [g] | 5,8 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,8 |
Sacharidy [g] | 12 |
z toho cukry [g] | 7,6 |
Vláknina [g] | 8,1 |
Bielkoviny [g] | 12 |
Soľ [g] | 9,6 |
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.