Gurmar čaj 150g

7,90€ Bez DPH: 6,58€
Štítky: Nutraceutica

Popis

Prírodné antidiabetikum

Použitie Gurmar čaju v liečbe cukrovky je známe z histórie tradičnej indickej a Ajurvédskej medicíny niekoľko tisíc rokov.

Väčšinu biologicky aktívnych látok tvorí 10 druhov triterpénových saponínov oleanánového typu známych pod názvom kyselina gymnemová. Analýzou rastlín pochádzajúcich z Indie sa zistil celkový obsah kyseliny gymnemovej v rozmedzí 3,9 až 4,6 %. Jedna porcia čaju pripravená z 1,5 g sušených listov obsahuje 63 mg kyseliny gymnemovej.

Užívanie Gurmaru sa dobre znáša s užívaním všetkých liekov proti diabetu, neboli zistené žiadne vedľajšie účinky.

Nástup účinku je na rozdiel od iných rastlinných liekov pomalý, prvé zlepšenie nastáva obvykle po 3 až 4 týždňoch užívania, pre rozvinutie liečebného účinku sa odporúča užívať minimálne počas 6 mesiacov. Pri nastupujúcej forme cukrovky u dospelých zaznamenali maximálne liečebné úspechy obvykle po dlhodobom podávaní v období 18 až 20 mesiacov.

Príprava: 1 kávovú lyžičku čajoviny (1,5 g) zaliať 2,5 dl vriacej vody a nechať vylúhovať 15 minút, nápoj sa pije teplý.

Zloženie: sypané listy rastiny Gymnema silvestre. 

Odporúčaná denná dávka:  2 - 3 šálky čaju spolu s jedlom.

UpozornenieČaj nesmú užívať tehotné a dojčiace ženy. Pre nedostatok skúseností s užívaním nie je určený osobám do 20 rokov.

Krajina pôvodu: India

Článok: Gurmar - "ničiteľ cukru"

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Súvisiace produkty

Gurmar extra 60 kaps

9,50€ Bez DPH: 7,92€

Glucose Control 60 kaps

23,90€ Bez DPH: 19,92€

Horká tekvička čaj 150g

7,70€ Bez DPH: 6,42€

Produkt sa nachádza v týchto kategóriách

ČajeČaje a plody

 Sme na trhu
už od roku 2002

 Doprava zdarma
nad 70€ v SR cez GLS

 Overené zákazníkmi
certifikát od Heureka.sk

 Bezpečný obchod
SSL certifikát