Popis
Pojem „zázvor“ je v podstate nepresné označenie rastliny, ktorá sa odborne nazýva "ďumbier lekársky". Pochádza z tropickej Ázie a svoje miesto si našiel nielen v medicíne, ale i v kuchyni. Je obľúbenou ingredienciou nielen v kuchyni východu, ale používajú ho aj krajiny západnej Európy.
Používa sa na ochutenie orientálnych špecialít, prísada do pečiva či na prípravu čaju
Podzemok zázvoru sa na liečbu všakovakých chorôb používa už od stredoveku. Vedelo sa, že účinkuje proti moru a napomáha tráveniu. V čínskej medicíne sa preto usušený koreň už storočia používa hlavne na zohriatie i stimuláciu žalúdka. V 18. storočí bol zázvor hojne pridávaný do väčšiny liečivých prípravkov, pretože zmierňoval ich dráždivé účinky na žalúdok a rovnako dokázal potlačiť prejavy toxicity niektorých byliniek.
Tip: korenie pridajte pred dokončením pokrmu, lebo inak stráca zázvor svoju vôňu!
Zloženie: BIO zázvor mletý
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Krajina pôvodu: Nigéria