Popis
Tekvicové jadierka prirodzene obsahujú - bielkoviny, tuk, sacharidy, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, mangán, meď, omega 3 a omega 6 mastné nenasýtené kyseliny, vitamíny A, B, C, kyselinu pantoténovú a kyselinu listovú,…
Okrem toho, že semienka tekvice sú vynikajúce samotné, perfektne sa hodia do zeleninových šalátov, rozdrvené alebo celé. Odporúčame ich pred konzumáciou na niekoľko hodín namočiť do šálky s vodou. Aktivujú sa tak enzýmy v nich. Takto namočené semienka sú tiež skvelou surovinou pre výrobu dressingov a omáčok, ktorým dodajú delikátnu chuť.
Zloženie: lúpané semienko tekvice
Skladovanie: v suchu a teple, chráňte pred priamym slnečným žiarením
Krajina pôvodu: Slovensko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2264/541 |
Tuky [g] | 45,9 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 8,7 |
Sacharidy [g] | 17,8 |
z toho cukry [g] | 1,0 |
Vláknina [g] | 3,9 |
Bielkoviny [g] | 24,5 |
Soľ [g] | 0,045 |