Popis
Tekvicový olej, získavaný mechanickým lisovaním tekvicových jadier. Má špecifickú orechovú vôňu a aromatickú chuť. Jeho farba je tmavozelená, proti svetlu má tmavočervený nádych. Lisuje sa za studena a vďaka tomu sa v ňom uchovávajú všetky hodnotné látky. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má veľmi dobré antioxidačné účinky. Je ľahko stráviteľný. Neobsahuje cholesterol.
Tekvicový olej sa odporúča používať za studena, bez tepelnej úpravy. Je vhodný na prípravu šalátov, nátierok, omáčok, dressingov, na dochutenie a dekoráciu varených pokrmov. Vďaka svojmu zloženiu veľmi dobre vplýva na ľudský organizmus.
Zloženie: za studena lisovaný tekvicový olej 100%
Odporúčaná denná dávka: 2x denne 1 polievková lyžica
Skladovanie: na na tmavom a chladnom mieste, chránte pred slnečným žiarením, po otvorení uchovávajte v chladničke
Krajina pôvodu: Rakúsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 3404/828 |
Tuky [g] | 92 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 18 |
z toho mononenasýtené mastné kyseliny [g] | 34 |
z toho polynenasytené mastné kyseliny [g] | 40 |
Sacharidy [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 0 |
Soľ [g] | 0 |