Popis
Pohánkové vločky, jemné, neochutené sa dajú použiť na zahustenie jogurtov a polievok, alebo sa môžu konzumovať i samostatne v surovom stave.
Pohánkové vločky sú vyrobené z pohánky siatej, ktorá je zdravá, nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo. Predovšetkým vďaka látke rutín (vitamín P), ktorý zvyšuje pružnosť krvných kapilár, ktorý pomáha pri rôznych žilných chorobách.
Príprava: vločky zalejeme horúcim mliekom, alebo vodou a dochutíme sušeným ovocím.
Skladovanie: na suchom mieste
Upozornenie: može obsahovať stopy lepku
Krajina pôvodu: Ukrajina
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1472/347 |
Tuky [g] | 3,4 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,7 |
Sacharidy [g] | 66,6 |
z toho cukry [g] | 1,25 |
Vláknina [g] | 7,3 |
Bielkoviny [g] | 12,5 |
Soľ [g] | 0,22 |