Popis
Brezový cukor Xylitol je prírodný cukor, ktorý sa chuťou, sladivosťou ako aj použitím vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru. Môžeme ho používať skoro všade tam, kde používame štandardný cukor. Xylitol rozhodne však nie je vhodné použiť pri príprave kysnutého cesta. Xylitol má v porovnaní s bežným cukrom o 40% nižšiu kalorickú hodnotu, teda je vhodný pre diabetikov a tých, ktorí držia redukčnú diétu.
Glykemický index brezového cukru - 7 (pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100)
Použitie: do náplní do pečiva, cukroviniek, žuvačiek, mliečnych nápojov, bonbónov, mrazených dezertov, pudingov, nízkokalorických nápojov a ďalších potravín...
Zloženie: 100% stolové sladidlo vyrobené zo xylózy z brezy
Skladovanie: na suchom mieste
Obsah: 20 hygienicky balených vrecúšok po 5g
Upozornenie: Konzumácia väčšieho množstva môže spôsobovať laxatívne účinky!
Krajina pôvodu: EÚ
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 204/1004 |
Tuky [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 100 |
z toho cukry [g] | 0 |
z toho polyoly [g] | 100 |
Bielkoviny [g] | 0 |
Soľ [g] | 0 |