Popis
Teff je bohatý na bielkoviny, sacharidy - pomaly sa uvoľňujúce, vlákninu a minerály. Neobsahuje lepok a nie je genetický modifikovaný!
TEFF, tiež nazývané etiópskym prosom má mnoho predností. Disponuje vysokým obsahom vápnika, fosforu, horčíka, železa, aj bóru. Obsahuje tiamín a veľký podiel aminokyselín. Je najdrobnejšou obilninou na svete. Má príjemnú orieškovú chuť, vhodný je nie len pre celiatikov. Používa sa ako základ sýtych šalátov, na sladké kaše, či nákyp, do jogurtov, detských pokrmov a pri pečení.
Príprava: 1 diel teffu : 5 dielom vody, varíme na miernom plameni prikryté 20-30 min, v polovici premiešame, dochutíme a pod pokličkou necháme dôjsť cca 5 minút.
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste
Nutričné hodnoty v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1541kJ/ 367 Kcal
Bielkoviny: 13,3 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1,8 g
Tuky: 2,2 g
z toho nasýtene: 0,5 g
Vláknina: 8 g
Soľ: 0,03 g
Krajina pôvodu: Bolívia