Popis
Ryžová múka je prirodzene bezlepková. Má široké využitie v kuchyni samotná ale aj v kombinácii s ďalšími typmi múky. Je veľmi dobrým zahusťovadlom. Zvyšuje objem a pojivosť (bezlepkových) zmesí.
Ryžová múka prináša nové kulinárske možnosti do kuchyne celiatikov a tých, ktorí obmedzujú lepok. Niektoré bezlepkové zmesi zle držia pri sebe, čo ľahko môžete napraviť pridaním ryžovej múky.
Ryžovú múku viete použiť aj pri tvorbe domáceho pečiva, len namiešajte vo svojom klasickom recepte bežnú múku s ryžovou. Vďaka tomu, že je múka jemne namletá, môžete s ňou výborne zahusťovať, jedlám dodá krásne mliečnu farbu. Múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh ako sú knedle, halušky ..
Zloženie: múka z lúpanej ryže, hladká
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Krajina pôvodu: Belgicko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1550/365 |
Tuky [g] | 1,00 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,4 |
Sacharidy [g] | 81,00 |
z toho cukry [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 8 |
Soľ [g] | 0 |