Popis
Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40°C, aby sa droždie deaktivovalo.
Použitie: ako ochucovadlo do polievok, omáčok, nátierok, šalátov.
Zloženie: sušené kvasnice inaktivované
Skladovanie: pri teplote do 20°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %
Upozornenie: Balené na linke, ktorá spracováva aj obilniny s obsahom lepku.
Krajina pôvodu: Francúzsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1370/327 |
Tuky [g] | 5,0 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 1,7 |
Sacharidy [g] | 9,0 |
z toho cukry [g] | 8,0 |
Vláknina [g] | 27 |
Bielkoviny [g] | 49 |
Soľ [g] | 0,5 |