Popis
Ivan čaj je už od pradávna unikátnym nástrojom prírody, ktorý umožňuje zacelenie celého tela i jemnohmotných tiel. Fermentovaná Vrbovka úzkolistá (Ivan čaj) je zabudnutý nápoj našich múdrych predkov, ktorý sa vyznačuje výnimočnými vlastnosťami a účinkami na telo.
Fermentácia mu dodáva celé spektrum užitočných vlastností, vytvára neopakovateľnú medovú arómu a jantárovú farbu čaju. Obsah biologicky aktívnych látok v Ivan čaji sa líši v závislosti na čase zberu, kvality rastlín, miesta rastu a technológie spracovania. Ivan čaj zo severu sa považuje za kvalitnejší, pretože studené leto prispieva k vyššej akumulácii užitočných látok v rastlinách.
Tento Ivan čaj z Komarice pochádza zo severu Ruska, z ekologicky čistej Archangeľskej oblasti, z údolia rieky Severná Dvina, ktorá ústi do Bieleho mora.
Technológia fermentácie, ktorou je tento Ivan čaj spracovaný vylučuje používanie vysokých teplôt.
Obsahuje 70 stopových prvkov, vrátane významného množstva železa, horčíka, draslíka, sodíka a medi. Ďalej obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú ľahko absorbované telom a rýchlo dodajú energiu. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C (až 6 krát viac ako citrón). Okrem vitamínu C obsahuje aj vitamíny B, obzvlášť dosť karoténu. V čaji sa nachádzajú aj triesloviny, bioflavonoidy, pektín a chlorofyl.
Ivan čaj sa zalieva aj 3 – 4 krát po sebe a zakaždým odovzdáva svoje vlastnosti.
Konkrétne tento Ivan čaj je doplnený o blahodárne účinky čagy. Čaga (rezavec šikmý) je jedlou cudzopasnou hubou rastúcou na kmeňoch stromov, predovšetkým brezy, jarabiny a jaseňa. Vyskytuje sa hlavne v oblasti východnej Európy a na Sibíri. Čaga má množstvo pozitívnych účinkov na nervovú sústavu, tráviacu sústavu aj na imunitný systém.
Príprava: 1 čajovú lyžicku Ivan čaju zalejeme 60-90°C vodou a necháme lúhovať 3-5 min
Zloženie: fermenované listy vrbovky úzkolistej (90%), Čaga (10%)
Skladovanie: na tmavom a suchom mieste
Krajina pôvodu: Rusko