ZMENA OTVÁRACÍCH HODÍN
Počas vianočných sviatkov bude predajňa od 24.12.2024 do 6.1.2025 zatvorená.
Objednávky cez e-shop budú priebežne vybavované od 7.1.2025.
Objednávky s doručením do Vianoc odporúčame objednať najneskôr 17.12.2024 !!!
Neskôr vytvorené objednávky kuriéri zrejme doručiť nestihnú.
Popis
Morská riasa Laminaria japonica prirodzene obsahuje vápnik, horčík, železo, vlákninu, zinok, jód, sodík a vitamíny. Jevhodná do polievok alebo ako doplnok do strukovín a obilovín.
Kvalita Hidaka Kombu je zjavná z jej uniformne širokých a rovných hrán aj jej farby. Tie biele čiastočky na riase sú prirodzene sa vyskytujúce minerály, konkrétne glutámovej soli, vďaka ktorým má Kombu tú nezameniteľnú chuť. Preto aby tá chuť, bola zachovaná sa Kombu neoplachujte, ale iba jemne navlhčenou handričkou otrite.
Hidaka Kombu je bežne používaná na prípravu Dashi, čo je viac-účelový vývar, ktorý dodáva hlbší rozmer chuti polievkam, či omáčkam ku mäsu alebo cestovinám.
Príprava: 15cm kombu zľahka otrite (neumývajte) a namočte na 10-12 minút v 4-6 šálkach vody a následne priveďte k varu na 5 minút, po uplinutí času kombu vyberte a vývar je hotový
Zloženie: morská riasa Laminaria angustata
Skladovanie: v suchu
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 552/132 |
Tuky [g] | 0,9 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,5 |
Sacharidy [g] | 55,9 |
z toho cukry [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 8,3 |
Soľ [g] | 7,8 |