Umeocot (ume-su) 300ml

2,90€ Bez DPH: 2,42€
  • Značka: Mitoku
  • Dostupnosť: Skladom

Popis

Umeocot (ume-su) 300ml

Ume ocot je lahodné ochucovadlo vyrobené zo šťavy extrahovanej zo solených sliviek umeboshi počas fermentácie. Táto šťava je naplnená shiso, bylinkou s jedinečnou chuťou, ktorá kombinuje citrusové, pikantné a korenisté tóny. Listy dodávajú farbu a chuť a tiež sa predpokladá, že dodávajú antibakteriálne a konzervačné vlastnosti.

Na prípravu umeboškového octu sa čerstvo natrhané listy zelenej slivky najskôr umyjú a potom sa naložia do sudov, spoločne so shisom a soľou. Slivky sa vopred nesušia. Navrch sa položí závažie. Pretože slivky neboli usušené, je z nich pôsobením soli bohato vylučovaná šťava a závažím vytlačovaná tak, že sú rýchlo zaliate tekutinou. Táto tekutina je nazývaná ume ocot, aj keď z chemického hľadiska octom nie je. Je, však, kyslá a slaná, a môžeme ju použiť ako náhradu za ocot. V kvalite je vzhľadom k normálnemu octu úplne bezkonkurenčná. 

Použitie: do šalátov, na ochutenie pokrmov, polievok, omáčok a pod. Príjemne osvieži, vhodná náhrada za ocot. Neobsahuje žiadne chemické prísady a farbivá.

Zloženie: extrakt z ume sliviek, morská soľ (20,5%), shizo (Perilla)

Krajina pôvodu: Japonsko

Viac o Umeboshi sa môžete dočítať v tomto článku.

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Súvisiace produkty

Umeboshi tablety - dóza - 16 g

9,90€ Bez DPH: 8,25€

Produkt sa nachádza v týchto kategóriách

Ocot a ume produkty

 Sme na trhu
už od roku 2002

 Doprava zdarma
nad 70€ v SR cez GLS

 Overené zákazníkmi
certifikát od Heureka.sk

 Bezpečný obchod
SSL certifikát