Popis
Horká tekvička je druh tropického, kvitnúceho viniča, ktorý sa pestuje predovšetkým v Ázii, Indii, východnej Afrike a Južnej Amerike. Plody sú vzhľadovo podobné šalátovým uhorkám a majú horkú chuť, ktorá sa počas doby zrenia ešte viac zvýrazní.
Plody obsahujú komplexný rad prospešných látok, vrátane vitamínov (vysoké množstvo vitamínu C, vitamín A, E, B1, B2, B3, B9), minerálnych látok (draslík, vápnik, zinok, horčík, fosfor a železo) a antioxidantov (fenoly, flavonoidy, izoflavóny, terpény, glukozinoláty), ktoré prispievajú k jeho pozoruhodnej univerzálnosti pri rôznych zdravotných problémoch.
Čaj z horkej tekvičky je možné kombinovať s inými čajovými zmesami.
Príprava: 1,5g (1 kávová lyžička) zalejte 2,5 dl vriacej vody, nechajte vylúhovať 15 minút, najlepšie je čaj piť po jedle alebo medzi jedlami 1-3 šálky denne.
Zloženie: 100% sypaný čaj z plodov horkej tekvičky (momordica charantia)
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Upozornenie: Odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Doplnok nie je určený deťom a tehotným ženám.
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.