Popis
Umeboshi 150g
Umeboshi sú nazývané „kráľom alkalických potravín" a v starovekom Japonsku sa užívali k udržaniu rovnováhy a posilneniu zdravia.
Sú bohaté na organické kyseliny, ako je kyselina citrónová (je zaujímavosťou, že obsahujú viac kyseliny citrónovej než samotný citrón) a podporujú trávenie. Okrem kyseliny citrónovej, obsahujú kyselinu jablčnú a jantárovú. Sú odporúčané v lete, pretože znižujú únavu z horúčavy a slnka. Pomáhajú posilňovať funkciu pečene a obličiek, sú zdrojom mnohých minerálov.
Zber ume ovocia sa zvyčajne začína v máji, ale MUSO čaká až do júna, aby ume slivky úplne dozreli. Následne sú ume slivky vyselektované a nakladané soľou ešte v ten istý deň, kedy boli zozbierané. Množstvo soli je určené kvalitou ume slivky, využívajúc intuíciu a dlhoročné skúsenosti.
Nasledujúci mesiac potom čo boli slivky naložené v soli sa celé 3 dni sušia na priamom sálavom slnku a sú často otáčané, aby sa obe strany rovnomerne vysušili.
Po vysušení sa ume plody (Umeboshi) znova nakladajú a dozrievajú pomocou pôvodných metód MUSO. V poslednom štádiu je jemne vyladená chuť, vôňa aj farba pomocou listkov Shiso, ktoré farbia slivky na červeno.
Celý tento proces sa stále vykonáva ručne.
Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé farbivá!
Štiplavá, slanokslá chuť Umeboshi sa skvelo hodí pre dochutenie šalátových dresingov a omáčok. Možno ich konzumovať priamo, bez úpravy - nechajte rozplynúť v ústach alebo pridajte do jedla - vždy odstráňte kôstku.
Zloženie: ume slivky 73%, morská soľ, Shiso listy 7%
Skladovanie: mimo dosahu tepla, vlhkosti a slnečného žiarenia
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 111/26 |
Tuky [g] | 0 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 4,9 |
z toho cukry [g] | 0 |
Vláknina [g] | 3,4 |
Bielkoviny [g] | 0 |
Soľ [g] | 19,1 |
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.