Z dôvodu čerpania dovolenky, bude naša prevádzka
od 01.08 do 08.08.2025 ZATVORENÁ!
Vaše objednávky budú vybavované priebežne od 11.08.2025.
Ďakujeme za pochopenie, Váš tím BIOpotravinyRAJ.
Popis
Biely mak je menej známy, prastarý druh maku, ktorý kvitne na rúžovo. Chuťou pripomína jemnú chuť vlašských orechov. V porovnaní s modrým makom sa vyznačuje vyšším obsahom minerálnych látok, najmä vápnika aj horčíka.
Nespornou výhodou bieleho maku je aj fakt, že pri ideálnom skladovaní si dlhodobo zachováva svoju špecifickú chuť a nehorke tak rýchlo ako iné odrody.
Tento mak je vhodný na prípravu sladkých aj slaných pokrmov, navyše vďaka jeho jemne orieškovej chuti ho viete v receptoch použiť aj ako náhradu orechov.
Mleté zrná dodávajú vynikajúcu chuť makovej plnke, pečivu, koláčom, sladkým buchtám a zákuskom. Nemleté zrnká sú ideálne ako posýpka na povrch pečiva, palaciniek, lievancov či parených buchiet. Fajnšmekri si môžu biely mak vychutnať v netradičných kombináciách, napr. v šalátovom dresingu, s hnedou ryžou a zeleninou alebo spolu s cestovinami a smotanovou omáčkou.
Zloženie: 100% mak siaty biely
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste, chráňte pred priamým slnečným žiarením
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku.
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Mak | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2196/525 |
Tuky [g] | 41,6 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 4,5 |
Sacharidy [g] | 28,1 |
z toho cukry [g] | 2,99 |
Vláknina [g] | 19,5 |
Bielkoviny [g] | 18 |
Soľ [g] | 0,081 |