Popis
Hraška na zahusťovanie jemná 1kg
Hraška na zahusťovanie jemná je BEZ chilli aj BEZ cesnaku. Hraška umožňuje bezlepkové zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov. Nie je nutné pripravovať zápražku, stačí Hrášku zmiešať s vodou a 20 minút povariť obdobne ako zápražku. Jedla pripravené z hrášky majú lahodnú chuť aj krémovú hladkosť.
Slúži na prípravu základu nátierok, dressingov, majonéz aj bešamelových omáčok na zapekanie zeleniny. Ak rozmiešate hrášku na zahusťovanie aj len s vodou slúži aj na prípravu cestíčka pre obalenie nielen klasických
odrezkov, ale aj zeleniny či syra.
Príprava:
Polievka - 35g hrášky rozmiešať v 1,5l vlažnej vody, priviesť k varu a povariť 20min
Bešamelová omáčka - hrášku zmiešané s vodou v pomere 1:6 a povaríme 20 min
Náhrada vajec - 20g hrášky rozmiešanej v 40ml vody
Cestíčko na obaľovanie - 100g hrášky rozmiešanej v 150ml vody
Zloženie: hrach (70%), zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenín
Skladovanie: na suchom mieste
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1423/337 |
Tuky [g] | 3,8 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 1,1 |
Sacharidy [g] | 54 |
z toho cukry [g] | 1,8 |
Vláknina [g] | 9,4 |
Bielkoviny [g] | 17 |
Soľ [g] | 0,82 |