Popis
Hlboká a bohatá chuť tradičného shoyu Mitoku je úplne vzdialená od lacnejších, masovo vyrábaných produktov. Mitoku shoyu je vyrobené bez prísad, len s použitím štyroch jednoduchých ingrediencií: celé sójové bôby, pšenica, morská soľ a voda. Každá má svoju úlohu, pričom sójové bôby poskytujú umami a celozrnná pšenica dodáva omáčke úžasne chutnú vôňu.
Ďalším dôležitým prvkom je použitie tradičných techník sústredených okolo troch kľúčových procesov: výroba koji, fermentácia a zrenie. Vytvorenie správnych podmienok pre prosperovanie silnej, ale jemnej kultúry koji je úlohou pre skúsených sládkov, ktorí si vyžadujú zručnosť a starostlivý dohľad. Drevené sudy potom poskytujú dokonalé prostredie pre enzýmy generované koji, aby mohli pracovať počas dlhého obdobia fermentácie a zrenia.
Unikátna sójová omáčka vyrobená čistou fermentáciou sójových bôbov, pšenice, soli a koji baktérie.
Vyrába sa bez použitia chemických prísad, farbív a konzervantov.
Zloženie: sójové bôby, pšenica, morská soľ, koji
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Pšenica | |
Sója | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 276/63 |
Tuky [g] | 0,7 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,3 |
Sacharidy [g] | 2,6 |
z toho cukry [g] | 2,3 |
Bielkoviny [g] | 10,4 |
Soľ [g] | 7,9 |