Popis
Ľanová múka sa vyrába jemným pomletím z vylisovaných ľanových semien. Ľanová múka je bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny aj lignanov (fytoestrogénov) a má nizký obsah sacharidov.
Je rovnako vhodná na pečenie a zhusťovanie, lebo absorbuje veľa tekutín a tukov.
V recepte podľa ktorého postupujete určitú čast múky zamente za ľanovú, ale berte ohľad na jej schopnosť absorbovať veľké množstvo tekutín. Pred použitím zmiešajte s vodou!
Repect na mandľovo-ľanové sušienky:
- Ingrediencie: 3/4 hrnčeka mandľovej múky, 1/4 hrnčeka ľanovej múky, 1/4 lyžičky jedlej sódy, 1/4 lyžičky soli, lyžičku mletého zázvoru, alebo škorice či vanilky, 3 lyžice masla, alebo kokosového oleja a 3 lyžice medu, alebo melasy
- Postup: Všetky ingrediencie spolu veľmi dobre premiešame. Vytvarujeme 8 malých alebo 6 väčších sušienok. Pečieme 6-10 minút pri teplote 170 ° C. Sušienky vyberieme a necháme vychladnúť. Zázvorov
Použitie: vhodná pre zahusťovanie nápojov a pokrmov. Používa sa pre zahusťovanie koktailov, polievok, omáčok a zeleninových pokrmov. Hodí sa do proteínových nápojov, müsli, jogurtov, pečených i nepečených dezertov, palaciniek, fašírok, kašou a ďalších pokrmov.
Zloženie: jemne mleté vylisované ľanové semeno
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste
Upozornenie: Pri použití vo veľkých dávkach môže mať preháňajúce účinky.
Krajina pôvodu: Maďarsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1342/321 |
Tuky [g] | 18,88 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 9 |
Sacharidy [g] | 4,64 |
z toho cukry [g] | 4,4 |
Bielkoviny [g] | 33,18 |
Soľ [g] | 0,0 |