Popis
Mandľová múka vyrobená z lúpaných (blanšírovaných) sladkých mandlí, ktoré sa najemno pomleli.
Patrí k najobľúbenejším bezlepkovým múkam vôbec, z ktorej si možno pripraviť široké spektrum sladkých koláčov, dezertov, raňajkových kaší, domáceho marcipánu, či dokonca mandľového mlieka.
Najširšie uplatnenie si našla pri pečení obľúbených francúzskych, či talianskych makróniek, ktorým dodáva ideálnu konzistenciu.
Táto mandľová múka svojim vďaka svojim výživovým hodnotám sa radí medzi "plnotučné" mandľové múky. Jednoducho v prvej fáze spracovania nedošlo k odstráneniu tukov, iba sa najemno pomleli celé mandle. Neodtučnená múka sa skladá približne zo svojej polovice obsahom tukov (oleja) a je preto vhodnejšie do studenej kuchyne a prípravu dezertov.
Bez obsahu pridaných látok, cukru, aróm, farbív, soli, GMO, lepku a laktózy.
Zloženie: 100% múka z jadier lúpaných mandlí.
Skladovanie: v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C a nevystavujte mrazu ani vlhkosti.
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Mandle | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2407/575 |
Tuky [g] | 54 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 4,4 |
Sacharidy [g] | 20 |
z toho cukry [g] | 4 |
Vláknina [g] | 11 |
Bielkoviny [g] | 20 |
Soľ [g] | 0 |