Popis
Hraška je výživná zmes hrachu a bezlepkových obilnín, obsahuje kvalitné bielkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov.
Vlastnosti Hrašky umožňujú čiastnočne alebo úplne vynechať vajíčka v pokrmoch.
Hraška dodá múčnikom farbu a zvýši ich výživovú hodnotu. S cestom sa bude lepšie pracovať, výsledný pokrm získa na chutnosti a ľahkosti. Nebude sa drobiť, zároveň však nestratí na krehkosti.
Prirodzene neobsahuje: GMO, lepok, cholesterol, glutaman sodný, farbivá, laktózu, konzervanty, vajcia.
Použitie: Hrašku buď jednoducho zmiešame s múkou a cesto ďalej spracovávame obvyklým spôsobom alebo ju najprv zmiešame s tekutinou, necháme cca 10 minút postáť a ďalej postupujem tak, ako sme zvyknutý. Pri druhom spôsobe sa výrazne zvýši účinnosť náhrady vajec v ceste.
Dávkovanie: 20 gramov Hrašky (cca 1 lyžica) namiesto jedného vajíčka alebo 100 gramov Hrašky na 1kg múky (množstvo Hrašky je potrebné vyskúšať podľa typu cesta a použitej múky). V niektorých prípadoch, napr. pri príprave palaciniek alebo kysnutého cesta postačí 15 g Hrašky.
Zloženie: hrach 70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, proso), cesnak, soľ s obsahom 40% draslíka, čili, zmes korenia
Skladovanie: na suchom mieste
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1437 kJ/340 kcal
Tuky 3,6g
z toho nasytené mastné kyseliny 0,9g
Sacharidy 57g
z toho cukry 1,9g
Vláknina 9,4g
Biekoviny 17g
Soľ 2,5g
Draslík 1400mg - 70% RHP
Horčík 70,8mg - 19% RHP
Železo 3,6mg - 26% RHP
Zinok 2,8mg - 28% RHP
*RHP - Referenčná hodnota príjmu priemerného dospelého
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Rozmery | |
---|---|
[cm] | |
Hmotnosť [kg] | 1 |