Popis
Kakaová hmota sa získava z kakaových bôbov. Šetrný zber, dôsledný prístup a zodpovedná starostlivosť pestovateľov o jednotlivé kakaovníky dodáva tomuto ceremoniálnemu cacau výnimočnosť, nielen na chuti a kvalite. Chuť tohto ceremoniálneho kakaa je robustná, plná, horkastá, ale to je pre africké odrody príznačné. Tiež má vyšší obsah tuku čo cítiť pri každom dúšku. Vhodné pre hlbšie vhľady a otvorenú myseľ hĺbke.
Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek, müsli, jogurtov, na pečenie i do varenia.
Pri príprave domáceho ceremoniálneho kakaa si môžete pri miešaní jednotlivých ingrediencií dať pozitívny zámer, napríklad taký, ktorý podporí, alebo zlepší váš deň.
Príprava: mlieko podľa preferencie, alebo vodu zohriať na 60-70°C, pridať 20-42g kakaovej hmoty, osladiť a dochutiť podľa preferencie (škorica, vanilka, kardamon, čierne korenie, klinčeky, badián, chilli...), dobre premiešať a podávať
Zloženie: 100% kakaová hmota z kakaových bôbov
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Krajina pôvodu: Ghana
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2492,41 / 595,7 |
Tuky [g] | 54 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 34,60 |
Sacharidy [g] | 7,3 |
z toho cukry [g] | 1 |
Bielkoviny [g] | 12,3 |
Soľ [g] | 3,2 |