Popis
Kakaová hmota sa získava z kakaových bôbov. Šetrný zber, dôsledný prístup a zodpovedná starostlivosť pestovateľov o jednotlivé kakaovníky dodáva tomuto ceremoniálnemu kakau výnimočnosť, nielen na chuti a kvalite.
Toto ceremoniálne kakao z Ekvádoru je druh Arriba Cacao. Tento druh je jedným z najobľúbenejších druhov kakaa, ktorý obľubujú výrobcovia čokolády aj fanúšikovia kakaa. Je endemický pre Ekvádor a je zdrojom hrdosti pre ekvádorských farmárov. Arriba cacao ponúka bohatý a komplexný chuťový zážitok, jemne kvetová chuť s miernou čokoládovou horkosťou.
Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek, müsli, jogurtov, na pečenie i do varenia.
Pri príprave domáceho ceremoniálneho kakaa si môžete pri miešaní jednotlivých ingrediencií dať pozitívny zámer, napríklad taký, ktorý podporí, alebo zlepší váš deň.
Príprava: mlieko podľa preferencie, alebo vodu zohriať na 60-70°C, pridať 20-42g kakaovej hmoty, osladiť a dochutiť podľa preferencie (škorica, vanilka, kardamon, čierne korenie, klinčeky, badián, chilli...), dobre premiešať a podávať
Zloženie: 100% kakaová hmota z kakaových bôbov Arriba Cacao
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Krajina pôvodu: Ekvádor
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 2425,05 / 579,6 |
Tuky [g] | 52 |
z toho nenasýtené mastné kyseliny [g] | 33,3 |
Sacharidy [g] | 7,4 |
z toho cukry [g] | 1 |
Bielkoviny [g] | 12,5 |
Soľ [g] | 3,3 |