Popis
Umeboshi pasta je jednoducho dužina z dlhoročne fermentovaných sliviek umeboshi, ktorá sa vyrába odstránením kôstky a roztlačením na pastu.
Môžeme ju veľmi dobre použiť v rôznych pokrmoch alebo samotnú. Umeboshi pasta je najmä cenená v Japonsku pre jej blahodárne účinky na organizmus (nevoľnosti, prekyslenie, stres, bolesti hlavy).
Použitie: ako univerzálne dochucovadlo pri varení, do dressingov, ryžových, pokrmov, strukovinových paštét a zeleninových jedál.
Zloženie: Umeboshi, morská soľ (22%), shizo (Perilla sp.), koji.
Krajina pôvodu: Japonsko
Článok o účinkoch a vyšestrannom použití umeboshiek
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 102/24 |
Tuky [g] | 0,6 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,0 |
Sacharidy [g] | 2,7 |
z toho cukry [g] | 0,5 |
Bielkoviny [g] | 0,3 |
Soľ [g] | 14,2 |
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.