Popis
Kukurica neobsahuje lepok, proteín, ktorý sa nachádza v iných obilninách a ktorý spôsobuje u mnohých detí neznášanlivosť. Kukurica z ktorej sú cestoviny vyrobené nie je geneticky modifiková. Cestoviny sú bez konzervačných látok, farbív, a cholesterolu.
Príprava: vložíme cestoviny do osolenej vriacej vody a cca 10 minút povaríme.
Zloženie: kukuričná múka, voda.
Skladovanie: v suchu
Krajina pôvodu: Rumunsko
Článok o kukurici.
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1498/353 |
Tuky [g] | 1,1 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,4 |
Sacharidy [g] | 72 |
z toho cukry [g] | 0,39 |
Vláknina [g] | 2,2 |
Bielkoviny [g] | 8,0 |
Soľ [g] | 0,25 |