Tamari sójová omáčka - 200 ml

2,50€ Bez DPH: 2,08€

Popis

Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá. Tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty, je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.

Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.

Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.

Recept: pre zalievku na šalát zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu orechov.

Zloženie: sójové bôby (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo: Aspergillus oryzae.

Skladovanie: v suchu a chráňte pred teplom, po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte čo najskôr.

Upozornenie:  Môže obsahovať stopy lepku.

Krajina pôvodu: Japonsko

Vlastnosti

Alergény
Sója
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 300/71
Tuky [g] 0,3
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,0
Sacharidy [g] 8,7
z toho cukry [g] 2,0
Bielkoviny [g] 8,3
Soľ [g] 13,5

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Produkt sa nachádza v týchto kategóriách

Koreniny, miso, omáčky

 Sme na trhu
už od roku 2002

 Doprava zdarma
nad 70€ v SR cez GLS

 Overené zákazníkmi
certifikát od Heureka.sk

 Bezpečný obchod
SSL certifikát