Pu-Erh Super Body Fit čierny čaj 50g

1,80€ Bez DPH: 1,50€

Popis

Pu-Erh Super Body Fit čierny čaj 50g

Kombinácia čajov Pu-Erh a Mate s ovocnou príchuťou maracuje.  

Tento čaj sa najviac podobá čaju, ktorý už poznali starí Číňania pre viac ako 2000 rokmi.. Je to dosť neobvyklý druh, podstupuje totiž pri spracovaní fermentáciu až 2 krát. Vyznačuje sa výraznou zemitou až mierne zatuchlou chuťou, výraznou arómou a tmavo hnedo-ružovou farbou.  

Nazbierané čajové lístky sú zavädnuté mierne pražené a zavinované. Potom je čaj fermentovaný za pomoci baktérie Aspergillus niger. Fermentácia prebieha za vysokej vlhkosti a pravidelného obracania listov 40-50 dni, potom je sušený horúcim vzduchom /150°C/, ktorý zároveň zabíja aj baktérie. Hotový čaj môže pri konštantnej vlhkosti – 90% „dozrievať“ aj niekoľko rokov, pričom účinnosť čaju ostáva stále rovnaká aj 60 rokov, a tvrdí sa, že s časom naberá na kvalite podobne, ako dobré víno.  

Čaj pu-erh je zvláštny tým, že ako jeden z mála čajov takmer neobsahuje kofeín, jeho obsah je asi 24x nižší, ako v ostatných čajoch, takže je vhodný aj na večerné pitie. Obsahuje množstvo minerálov, ako zinok, železo, horčík, vápnik... , množstvo stopových prvkov - hlavne selén, zinok a mangán, a tiež vitamíny.  

Príprava: jednu čajovú lyžičku zalejeme 2,5 dcl vriacej vody, necháme 3-4 minúty lúhovať, následne scedíme

Zloženie: Pu-Erh, Mate, pomarančová kôra, kvety slnečnice a nevädze poľnej, aróma.

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Súvisiace produkty

Yogi Tea 50g

3,10€ Bez DPH: 2,58€

Lapacho exotic bylinný čaj 50g

1,70€ Bez DPH: 1,42€

Jiaogulan Ženšen päťlistý 50g

5,70€ Bez DPH: 4,75€

Produkt sa nachádza v týchto kategóriách

Čaje

 Sme na trhu
už od roku 2002

 Doprava zdarma
nad 70€ v SR cez GLS

 Overené zákazníkmi
certifikát od Heureka.sk

 Bezpečný obchod
SSL certifikát