Popis
Kávovinový produkt vyrobený z koreňa čakanky obyčajnej. Tradičné Karo vyrábané už viac ako 80 rokov známe tiež ako čakanková káva.
Čakanka obsahuje najvyššiu koncentráciu inulínu. Je to druh rozpustnej probiotickej vlákniny, ktorá pozitívne vplýva na činnosť tráviacej sústavy, pečene, na imunitu a pomáha pri pálení záhy.
Je veľmi dobrým zdrojom vitamínov a minerálnych látok, vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, kyseliny listovej, draslíka, vitamínov B6, C, E a K.
Tradičná indická medicína odporúčala čakanku pri liečbe žltačky, žlčníkových kameňov, reumatizme a dne. Naše ľudové liečiteľstvo ju používalo na podporu vylučovania žlče a ako zložku čajovín na chuť do jedla. V súčasnosti sa čoraz častejšie objavujú na trhu doplnky výživy alebo potraviny obohatené o čakanku. V Egypte sa považovala za magickú bylinu, ktorá vraj dáva úspech a krásu.
100% prírodný produkt bez obsahu kofeínu, vhodný aj pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Zloženie: čakankový koreň
Skladovanie: v suchu, chráňte pred piamym slnečným žiarením
Návod na prípravu nápoja: 1 kávovú lyžičku extraktu zalejte v šálke horúcou vodou a zamiešajte. Podľa chuti prislaďte sladom alebo stéviou. Môžete pridať obilné "mlieko". Vystačí na 90 šálok.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 1540 kJ/368 kcal
Tuky 0,1g
z toho nasytené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 82g
z toho cukry 9,6g
Biekoviny 4,8g
Soľ 0,7g
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Rozmery | |
---|---|
[cm] | |
Hmotnosť [g] | 90 |