Popis
Lapacho - čaj Inkov - kôra z juhoamerického stromu Pau D´Arco má mnoho pozitívnych zdravotných účinkov
Lapachom nie je možné sa predávkovať, len v ojedinelých prípadoch sa môže vyskytnúť vyrážka, či svrbenie, ktoré však pri zmiernení pitia čaju ihneď zmizne.
Zloženie: Lapacho, prírodne identická aróma čiernej ríbezle.
Príprava: Lapacho sa nesmie variť alebo uchovávať v nádobách obsahujúcich hliník, alebo cín a to z dôvodov, že niektoré zložky sa pri zahriatí zlučujú práve s cínom, alebo hliníkom a tak výrazne znižujú účinok Lapacha!! 4 čajové lyžičky alebo 1 polievkovú lyžicu zalejeme 1l vriacej vody, necháme 5 min povariť a ďalších 15-20 min vylúhovať. Hotový čaj môžeme osladiť najlepšie s medom, môžeme kombinovať s citrónom, mätou, jablkami, so suchým vínom a pod. alebo pri jeho príprave zmiešať s ovocným či iným bylinkovým čajom na doladenie chuti.
Odporúčaná denná dávka: od 2-3 šálok po 0,2 dcl až po 2 litre najlepšie na lačný žalúdok.
Pre terapeutické účinky: 3 šálky denne medzi jedlom, nesladiť.
Pri chronických ochoreniach je potrebné piť čaj po dobu 1 mesiaca. Potom urobiť 2-3 týždňovú prestávku a podľa potreby kúru zopakovať.
Recenzie (0)
Súvisiace produkty
Produkt sa nachádza v týchto kategóriách
Čaje • Čaje a plody • Prekyslenie - úprava pH • Juhoamerická medicína