Popis
Kuzu sa prirodzene získava z koreňa, použitím tradičného procesu, ktorý trvá 90 dní. Je výborný na zahusťovanie do polievok, do omáčok ale aj do polevy na koláče.
Príprava: kúsky kuzu rozpučte a na zahustenie omáčok a polievok použite jednu polievkovú lyžicu kuzu (8-10g) rozpustenú v jednom poháry vody (200ml), na želírovanie použite dve polievkové lyžice (16-20g) na jeden pohár vody (200ml). Kuzu rozmiešavajte v studenej vode a do jedla ho pridajte pred koncom varenia. Nechajte jemne prevrieť a celý čas miešajte pokiaľ sa kuzu nerozpustí a omáčka nezhustne.
Príprava čaju: jednu čajovú lyžičku kuzu rozpuste v troške studenej vody, vodu pridávajte po lyžičkách a stále miešajte, aby sa všetky kúsky kuzu rozpustili. Potom pridajte šálku vriacej vody a opäť dobre premiešajte. Pridajte štipku morskej soli alebo sójovej omáčky Shoyu.
Zloženie: mletý koreň kuzu
Skladovanie: v suchu a chránte pred priamým slnečným žiarením
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1454/342 |
Tuky [g] | 0,2 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0 |
Sacharidy [g] | 84,7 |
z toho cukry [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 0,3 |
Soľ [g] | 0 |
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.