Popis
Zloženie: Olej panenský za studena lisovaný z prvého lisovania, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Olivový olej je ľahko stráviteľný. Používajte pri príprave šalátových zálievok, na ochucovanie a nakladanie zeleniny. Vzhľadom k vysokému obsahu mononenasýtených mastných kyselín sa môže aj tepelne upravovať.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 3700 kJ/900 kcal. Tuky: 100 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 8-25 g, nenasýtené mastné kyseliny 75-90 g - kyselina olejová 56-85 g). Popr. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Vitamín E 10 mg (100% DDD).
Skladovanie: Chráňte pred svetlom! Skladujte do teploty 20 ° C.
Legislatívne zaradenie: Jedlý olej - rastlinný, jednodruhový
Ako sa získavajú vybrané oleje?
Extra panenské (extra virgin) - pochádzajú z prvého lisovania vykôstkovaných olív za studena, zachovávajú si najviac účinných látok. Je to elita medzi olejmi. Na jeden liter extra panenského oleja treba približne 5 kg olív. Je možné ho použiť aj do teplej kuchyne, ale je to škoda, pretože sa ničia prospešné bioaktívne látky. Intenzívna olivová vôňa a chuť vynikne najmä v šalátoch, preto sa odporúča najmä na použitie za studena.
K pečeňovej očiste potrebujete Glauberovu soľ