GHÍ maslo Natural Jihlava 400g
- Značka: Natural Jihlava
- Dostupnosť: Na objednávku
Popis
Maslový tuk, ktorému sa dnes hovorí podľa indickej kuchyne ghí, nie je žiadnou novinkou ani v naších končinách. Naše babičky mu vraveli topené maslo alebo prepúšťané maslo. Oceňovali predovšetkým to, že vďaka absencii vody a bielkovín neoxiduje, takže v dobre uzavretej nádobe vydrží na chladnom a tmavom mieste aj niekoľko mesiacov.
Ghí je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tejto procedúre sa z masla odparuje voda a vzniká pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo. Výsledným produktom je naozaj čistý tuk, ktorý má žltú farbu a lahodnú maslovú vôňu i chuť s mierne nasladnutým, orechovým podtónom..
Ďalšou z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod prepálenia, ktorý sa pohybuje okolo 240°C. Tejto schopnosti je dosiahnuté práve vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi. Pri pečení alebo smažení tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti a k ich škodlivému uvoľňovania do potravín. Jeho možnosti využitia sú prakticky neobmedzené (pečenie, varenie, vyprážanie, kdekoľvek v teplej aj studenej kuchyni, na priamu spotrebu alebo aj na priamú aplikácii na kožu ...).
Ghí môže v závislosti na teplote meniť svoju konzistenciu, toto nie je na závadu, je to prirodzená vlasnosť produktu.
Zloženie: 99,3% mliečny tuk, max 0,5% vody
Skladovanie: v tme, pri teplote 2 - 25°C, po otvorení uchovávajte v chlade a tme (4-8°C)
Upozornenie: Môže prijímať pachy z chladničky a okolia.
Krajina pôvodu: Česká republika
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 3677/894 |
Tuky [g] | 99,3 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 59,58 |
Sacharidy [g] | 0,1 |
z toho cukry [g] | 0,1 |
Vláknina [g] | 0 |
Bielkoviny [g] | 0,1 |
Soľ [g] | 0 |