Kvasná nádoba na výrobu pickles minikvašák 3 l plast

39,00€ Bez DPH: 32,50€
  • Značka: Danfood
  • Dostupnosť: Skladom

Popis

Kvasná nádoba na výrobu pickles minikvašák 3 l plast

Nádoba na mliečne kvasenie zeleniny z kvalitného tvrdeného potravinárskeho plastu.


Nakladanie a prírodné kvasenie zeleniny je starobylý spôsob jej uchovávania a je jedným z dôležitých prvkov zdravej a prirodzenej výživy, hlavne pre svoj nezastupiteľný obsah probiotických baktérií.
Pickles dodáva jedlu ľahkú, osviežujúcu kvalitu a je najvhodnejšie ním jedlo ukončiť. Okrem toho pomáha udržiavať, alebo vybudovať zdravú črevnú flóru, ktorá veľmi napomáha tráveniu. Je bohaté na minerálne látky, vitamíny a enzýmy.
Obecne nie každý vie, že aby sme zo zeleniny dostali skutočne všetko potrebné, je dôležité ju upraviť buď tepelne (varom, parou, na tuku, atď.) alebo tzv. mliečnym kvasením.

Dôvodom je vysoká absorpčná schopnosť vlákniny, ktorá zapríčiňuje, že živiny sa od nej nemôžu odpútať a dostať sa prostredníctvom črevnej sliznice do krvi. Vyššie spomenutými postupmi však dôjde k narušeniu medzi vlákninou a živinami, takže jej dostupnosť pre tráviace šťavy je oveľa lepšia a môžu sa postupne uvoľňovať na svojej ceste črevom.

A práve mliečne kvasenie zeleniny, alebo fermentácia, kedy sa cukor obsiahnutý v zelenine mení, za pomoci všade prítomných užitočných kvasných baktérií, na kyselinu mliečnu, znásobuje obsah vitamínu C a podporuje tvorbu a využitie vitamínov skupiny B.
Takto "konzervovaná" zelenina je nielen oveľa trvácnejšia, ale tiež tu dochádza k premene, zušľachteniu a vzniku niečoho nového, takže pickles už nie je kapustou, mrkvou, cibuľou, či redkvičkou, z ktorej vzniklo. Získava liečebné účinky na tráviaci systém. Je nenahraditeľná pri ťažkostiach s pečeňou, hrubým črevom a očami, ale pomáha tiež napríklad pri bolestiach hlavy, keď ju užívame nalačno.
Kvasenú zeleninu môžeme podľa doby jej prípravy rozlíšiť na rýchlo kvasenú (cca niekoľko hodín), krátkodobo kvasené "pickles" (3 - 4 dni) a dlhodobo kvasenú (cca týždeň pri použití väčších nádob a uskladnení v pivnici).

Rozdiel medzi nimi človek pozná po prvom ochutnaní. Zelenina spracovaná ako pickles pôsobí najlepšie, ak ju jeme denne v malom množstve. Buď ako prílohu k jedlu, alebo ako súčasť šalátov, ktorým dodá nezameniteľnú chuť.

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Produkt sa nachádza v týchto kategóriách

Kuchynské pomôcky

 Sme na trhu
už od roku 2002

 Doprava zdarma
nad 70€ v SR cez GLS

 Overené zákazníkmi
certifikát od Heureka.sk

 Bezpečný obchod
SSL certifikát