Popis
Sušené huby Judášové ucho 50g
Judášovo ucho je nutné pred konzumáciou tepelne upraviť, inak by mohlo dôjsť k ľahkej nevoľnosti.
Použitie v kuchyni: Judášovo ucho sa používa do polievok, omáčok, šalátov, do mäsových aj zeleninových pokrmov, do rizota, ...
Návod na prípravu: Judášovo ucho namočíme do vody na cca 1 až 2 hodiny. Potom ho povaríme asi 20 minút a nakrájame na menšie kúsky. Zliatou vodu môžeme použiť ako čaj, alebo pridávame do polievok, omáčok, ... Sušené huby po uvarení niekoľkonásobne naberajú na objeme, takže s nimi zaobchádzame obozretne.
Zloženie: Judášovo ucho (Himeola auricula Judae)
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti najviac do 70%
Hmotnosť obsahu: 50g
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1440 kJ/344 kcal
Tuky 0,9g
z toho nasytené mastné kyseliny 0,3g
Sacharidy 77g
z toho cukry 0,6g
Biekoviny 6,8g
Soľ 0,126 g
Krajina pôvodu: Česká republika
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop), zdravotné účinky produktu.