Popis
Kuskus Pohánkový BIO 250g
Pomenovanie kuskus pochádza z arabčiny, jedná sa totiž o tradičné severoafrickej jedlo. Postupom času sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso i jačmeň. Často je zamieňaný s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Kuskus sa používa na slano aj na sladko, ako príloha alebo súčasť do šalátov, nákypov a náplní, namiesto ryže do rizota, kdekoľvek Vás napadne. Samotný kuskus nemá osobitú chuť. Hravo však prijíma chuť pridaných surovín. V priebehu pár minút môže byť na stole výdatný pokrm. Kuskus je chutnou alternatívou k ryži a zemiakom.
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí zaliať ho dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť. Ostatné druhy kuskusu je vhodné krátko povariť.
Príprava: kuskus zalejte vriacou vodou (bujónom) v pomere 1:1,pridajte lyžičku masla, prikyrte a nechajte cca 7 minut stáť, premiešajte vidličkou a dochute podľa potreby
Zloženie: tepelne spracovaná BIO pohánka
Skladovanie: v suchu
Krajina pôvodu: Taliansko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1528/361 |
Tuky [g] | 2,4 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,5 |
Sacharidy [g] | 73 |
Bielkoviny [g] | 9,8 |
Soľ [g] | 0 |